אוכל לאומיות ומלחמה
פרופ' נמרוד לוז
ימי ראשון | בין השעות 18:00 - 19:00
בסדרה זו נבחן את הקשרים המורכבים שבין תופעת הלאומיות ויצירת האומה לאוכל וליצירת גבולות קולינריים של הלאום המתהווה. לאחר דיון ראשוני בסוגיות אלה נתבונן ביצירת הלאומיות הישראלית דרך ההתמודדות עם שאלת המזון והאוכל כמרכיב לאומי תוך שימת הדגש על התארגנות ופעילות בימי מלחמה ומשבר. וכך נסקור תופעות וסוגיות מראשית ההתיישבות לתקופת המנדט והמדינה שבדרך, התמודדות עם אוכל במהלך מלחמת העצמאות וזרקור על תקופת הצנע. הרצאת הסיכום של הסדרה תעסוק באוכל וישראליות במשבר הקורונה ותציג תובנות ראשוניות על אירועי הזמן הנוכחי דרך עדשת האוכל, הכנתו, הפצתו ומשמעויותיו הרבות.
פרופ' נמרוד לוז
נמרוד לוז הוא חבר סגל במחלקה ללימודי ארץ ישראל ומשמש כראש רשות המחקר במכללה האקדמית כנרת. מחקריו עוסקים בניתוח רב תחומי של חברה ומרחב במזרח התיכון בעבר ובהווה. בשנים האחרונות מתמקד במחקר תרבותי-פוליטי של אוכל. לאחרונה יצא ספרו, 'הפסקת אוכל, המציע התבוננות רב מימדית ורב תחומית על אוכל כמרחב פעילות אנושית.
נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר